Sylvia-koti yhdistys
sylvia-koti yhdistys

UKK - Usein kysytyt kysymykset

Listassa meille usein esitettyjä kysymyksiä. Mikäli ette löydä näiden joukosta vastausta omaan kysymykseenne, ota meihin yhteyttä yhteystietojen avulla.

Mikä on Sylvia-koti yhdistys?

Sylvia-koti yhdistys ry on vuonna 1952 perustettu yhdistys, joka tarjoaa erilaisia palveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille viidessä eri toimipaikassa Lahden, Hollolan ja Orimattilan seuduilla. Toiminta on keskittynyt kehitysvammaisten lasten, nuorten ja aikuisten palveluihin, mutta toimintaa on myös maahanmuuttajien, työkokeilijoiden, opiskelijoiden, vapaaehtoistyöntekijöiden, eläinten ja maanhoidon alueilla.

Kuka säätiön omistaa?

Sylvia-koti säätiö omistaa ja vuokraa Sylvia-koti yhdistyksen toiminnalle talot, tilat ja maa-alueet

Miten haku asumispalveluihin tapahtuu?

Asiakkaat ottavat yhteyttä oman kuntansa sosiaalipalveluihin (kehitysvamma- / vammaispalvelut) ja kertovat halustaan tutustua Sylvia-koti yhdistyksen toimipaikkoihin. Ja palveluihin. He voivat ottaa yhteyttä myös suoraa yhdistyksen palvelupäällikköön tai yksikköjen henkilökuntaan. (katso yhteystiedot)

Mitä asuminen maksaa?

Sylvia-koti yhdistys tarjoaa asumispalvelua Lahdessa Sylvia-kodissa ja Kaupunkikylässä. Orimattilassa Tapolan kyläyhteisössä ja Hämeenkoskella Myllylähde yhteisössä. Kaikissa paikoissa on erikokoisia huoneita ja asuntoja, joiden vuokran asukas maksaa itse. Lisäksi asumispalveluissa maksetaan ruuasta ja ylläpidosta. Vuokraan asukas voi hakea asumistukea.

Minkälaisia asuntoja on tarjolla?

Yhdistys tarjoaa ryhmäkotiasumista erikokoisissa huoneissa ja asunnoissa kaupunkialueella ja maaseudulla. Yhdistyksellä on myös muutama pieni asunto, joissa voi asua itsenäisemmin ryhmäkodin välittömässä läheisyydessä.

Asuvatko asukkaat yksin?

Yhdistyksen palveluihin kuulu myös tuettu asuminen, jossa palvelut tuodaan asukkaan omaan kotiin yksilöllisen palvelusuunnitelman mukaisesti.

Onko asukkailla saatavilla tukea ympäri vuorokauden?

Tehostettu palveluasuminen tarjoaa tuen ja turvan ympäri vuorokauden.

Millaista opetusta on tarjolla?

Sylvia-kodin Steinerpedagoginen erityiskoulu tarjoaa perusopetusta luokka-asteille 1-10. Päiväkodissa on mahdollista osallistua esiluokkaan. Lisäksi Sylvia-kodin nuorisoasteen toiminta sisältää yleissivistävää opetusta.

Mitä työpajat ovat?

Yhdistyksen tarjoama työtoiminta tapahtuu erilaisissa työpajoissa ja työryhmissä. Työpajoissa on ammattitaitoiset ohjaajat, jotka opastavat työntekijät erilaisiin työprosesseihin. Työtoimintaa on tarjolla, elintarvikealan, puuntyöstön, maan- ja eläintenhoidon, metsätöiden, tekstiilitöiden, kodinhoidollisten tehtävien ja taiteen alueella.

Voiko työpaja toimia polkuna työllistymiseen?

Työpajalla on mahdollisuus kuntoutua ja löytää elämälle rytmi. Työpajat voivat tarjota myös tukea ammatillisen suunnan löytymisessä.

Minkälaista palkkaa tukea tarvitseva henkilö voi saada?

Työpajoilla tehdystä työstä maksetaan työosuusrahaa, jonka kehitysvammainen saa eläkkeensä lisäksi. Jos työ on te-keskuksen tukemaa, maksetaan siitä normaalia palkkaa.

SYLVIA-KOTI YHDISTYS

YHTEYSTIEDOT